Babymassage

Wil je weten of babymassage iets is voor jou en jouw kleintje?
Ik kan jullie helpen. Lees maar eens hoe het werkt.

De effecten van babymassage

 

Er zijn in het verleden talrijke onderzoeken gedaan naar de effecten van babymassage wanneer een baby regelmatig wordt gemasseerd. Wat kan dit voor jou en jouw baby betekenen?

 

Uit een aanrakingsonderzoek is gebleken, dat baby’s die 2 weken lang dagelijks 15 minuten gemasseerd werden, slechts 9 minuten nodig hadden om in slaap te vallen, terwijl dat voor die tijd gemiddeld 22 minuten was.

 

Er is een groep couveusebaby’s onderzocht die 9 weken te vroeg geboren waren. Zij werden 10 dagen lang, 3 keer per dag gemasseerd. De baby’s groeiden maar liefst 47 procent meer als een vergelijkbare groep baby’s die niet werden gemasseerd. Tevens maakten ze sneller contact met hun ouders, waren alerter en levendiger en werden gemiddeld 6 dagen eerder uit het ziekenhuis ontslagen.

 

Bij ‘op tijd geboren baby’s’ zijn deze positieve effecten ook duidelijk na onderzoek. Ze maken minder stresshormoon aan, waardoor de hersenstructuur zich beter kan ontwikkelen. Het gevolg is dat zij rustiger en dieper slapen, sneller in gewicht en lengte toenemen, alerter zijn, meer plezier en contact hebben en minder huilen.

 

Technieken uit de babymassage stimuleren de bloedsomloop, waardoor inwendige functies versterkt worden en organen zich beter ontwikkelen. Vooral bij klachten als obstipatie en darmkrampen is dit zeer waardevol .

 

De baby ontwikkelt een goede tastzin. Het belangrijkste tastorgaan is de huid. Hiermee ervaren we liefdevolle aanrakingen maar ook pijn, hitte en kou. Voor een baby is dit allemaal nieuw. Hij heeft immers 9 maanden lekker warm en fijn mogen zwemmen bij mama in de buik.

 

De baby ontwikkelt een beter lichaamsgevoel, waardoor het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen krijgt. Door ze te laten ervaren dat ze armpjes en beentjes hebben, vergoot het ruimtelijke inzicht.

 

Door de positieve reactie van de baby, voelt de ouder zich vaak ook zekerder en meer ontspannen. Hierdoor groeit de band tussen ouder en kind. Het feit dat je tijdens de massage met aandacht je baby aanraakt, maakt dat je meer oog krijgt voor de lichaamstaal. Je baby voelt zich veilig en geborgen.

Wanneer is babymassage éxtra waardevol?

 

Als ouder en/of baby een moeizame start hebben gehad (denk bijvoorbeeld aan een traumatische bevalling, een heftige kraamweek), bij couveuse- en/of vroeggeboren baby’s, of wanneer je baby slecht slaapt, onrustig is, krampjes, obstipatie of onrust heeft.

 

 

“Mijn ervaring met babymassage is heel goed! Ik heb een zware bevalling gehad waardoor het niet lekker ging met mijn dochter en mij. Mede door de zware bevalling had ze het Kiss syndroom, wat weer tot gevolg had dat haar lichaampje niet ontspannen was en last had van obstipatie. Ik ben toen geïnformeerd over babymassage door mijn kraamhulp. Zelf zat ik ook nog met vragen en onzekerheden en het deed mij goed toen Mariska kwam. Ik vond het spannend om meteen zelf mijn dochter de masseren. Mariska vroeg of ik het leuk en fijner vond als zij haar masseerde, zodat ik goed kon zien wat zij deed. Ik merkte dat mijn dochter langzaam minder gespannen was. Dit hebben we een aantal keren herhaald en mijn dochter ging echt vooruit! Zelf kon ik dan oefenen op mijn eigen ontspannen moment met haar. Ik zag haar echt genieten tijdens het masseren en ik had eindelijk echt contact met mijn kind. Je zag haar steeds meer ontspannen worden, haar vuistjes waren steeds minder strak. Ook huilde ze veel minder, en meestal kon ik na de massages erop rekenen dat ze flink ging poepen als we haar buikje hadden gemasseerd. Het heeft mij en mijn meisje echt geholpen! We zijn sindsdien echt zo close , en ik pas het masseren nog steeds toe!”


 

Wat leer je in de cursus?

Tijdens de cursus leer je stapsgewijs om babymassage toe te passen. Je gaat grepen leren en in de volgende les worden deze nog eens herhaald. Heb je vragen over bijvoorbeeld lichaamstaal, dragen tiltechnieken, darmkrampjes of ontzwangeren? Dan krijg je voldoende praktische tips mee! Zowel de individuele- als de groepscursus is zo opgezet, dat je de massage in alle rust en ontspanning kunt leren.

Wat je kunt verwachten in een cursus:

Te kijken naar je baby, te ontdekken wat hij of zij fijn vindt door de
juiste 
manier van masseren en aanraken, en eventuele spanningen
weg te
masseren.


Hoe een baby de wereld beleeft en wat hierin belangrijk is tijdens het optillen, knuffelen en verzorgen van je baby.

Om te gaan met onrustige huiluurtjes en hoe belangrijk jouw energie hierin is.

Belangrijke houdingen voor de ontwikkeling van de nek/rugspieren zodat je de kans op een voorkeurshouding verkleint.

Technieken en houdingen die je baby kunnen helpen bij het slapen, krampen en andere spanningen.

Spelletjes die het ruimtelijke inzicht en het lichaamsbesef vergroten.
En die bovendien heel leuk zijn!

Vanaf welke leeftijd?

Wanneer je baby 4 á 8 weken oud is , kan je starten met babymassage.  Het mag natuurlijk ook met een oudere baby. Het is alleen heel waardevol om vroeg te starten, zodat je  niet alleen de massage, maar ook alle tips die je krijgt al snel in de praktijk toe kan passen. Een oudere baby vindt een massage heerlijk, alleen zijn  ze actiever en nieuwsgierig naar wat ze allemaal nog meer kunnen. Dan zijn de spelletjes extra waardevol en hebben ze mogelijk minder interesse in een massage als ze hier nog niet aan gewend zijn. Ook al is je baby ouder dan 8 weken; samen met jou kijk ik naar wat hij of zij fijn vindt en aan toe is.

 

Het is altijd een hele leuke manier om je kindje te leren kennen en een moment te creëren van intens contact. Ook voor op latere leeftijd!

Een liefdevolle start

voor jou en je baby door babymassage

Informeer gerust

 

Hoe mooi is het, om op een ontspannen manier momenten te creëren samen met je baby... en hiermee jezelf en je baby te leren begrijpen en jullie band te vergroten? 

 

Het is mogelijk en ik help je graag. Neem contact op of lees meer.

Tarieven

Tijdens de cursus leer je stapsgewijs om babymassage toe te passen. Bij iedere les is er aandacht voor je om vragen te stellen en situaties te bespreken waar je zoekende in bent. Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk. Met een achtergrond als kraamverzorgende, heeft Jij en je baby omvangrijke kennis omtrent bevallingen, voedingen en andere aandachtspunten.

 

Om te kunnen kijken naar wat het meest passend is voor jou en je baby, is er een breed cursus aanbod. Wanneer je het fijn vindt dat er per les gekeken wordt naar wat jullie beiden nodig hebben, of wanneer er bijzondere omstandigheden zijn waardoor het prettiger is voor jou en je baby, adviseer ik een individuele cursus. Dit kan zowel bij je thuis, als op locatie. Vind je het leuk om interactie te hebben met andere cursisten, terwijl je leert om je baby te masseren? Dan is een groepscursus heel leuk.

 

 

Tarieven babymassage (inclusief cursusmap, koffie/thee)

 

Groepscursus, 3 tot max. 5 personen                             € 114,- inclusief btw.

4 x 90 minuten, Jij en je baby cursuslocatie Mill 

De Jij en je baby groepscursus babymassage staat garant voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Er wordt daarom in kleine groepjes gewerkt van maximaal 4 à 5 cursisten. Je kunt bij Mariska terecht - mede vanwege haar achtergrond in de kraamzorg - met jouw vragen; zo staat persoonlijke aandacht altijd voorop.

Individuele cursus aan huis                                            

3 x 90 tot 120 min.  Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.                                                          


 

- De sfeervolle cursuslocatie van Jij en je baby is bij Unplukked Yoga: Houtzagerijstraat 41 te Mill.
- Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot 24 uur voor aanvang.

- Op alle diensten van Jij en je baby zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

- De hierboven genoemde tarieven zijn inclusief btw.

 

 

Informeer of boek jouw eerste afspraak via het contactformulier.

Gebruik van massage olie

Je kunt tijdens de cursus 100% natuurlijke jojoba olie van De Tuinen kopen. Deze kan je zowel tijdens de cursus als thuis gebruiken. De olie is zeer geschikt voor de jonge babyhuid omdat deze neutraal is, goed in de huid trekt, fijn masseert en voedend is. Natuurlijk mag je ook zelf olie meenemen. Mijn advies is natuurlijke massage olie mee te nemen die geschikt is voor baby’s, en géén huid olie.

 

Flesje 100% natuurlijke jojoba olie 150 ml: € 10,-

© 2019 Jij je baby by Visueel Profileren