Een liefdevolle start

voor jou en je baby door babymassage

Wil jij...

- leren hoe massage een ontspannende werking heeft op jou en je baby?
- spanningen bij je baby weg kunnen masseren?
- leren om mee te gaan in het tempo van je baby, die in het nu leeft?
- jezelf en je baby meer gaan begrijpen en het vertrouwen vergroten?

Dan is babymassage echt iets voor jou! Tijdens het wennen in de eerste drukke weken, is het ontzettend waardevol om op een ontspannen manier momenten te creëren, samen met je baby.

Wil je een bijzonder verhaal horen?

Benieuwd? Zo masseer ik mijn eigen zoontje.

Eerstvolgende startdata cursussen

Doe je mee?

Babymassage

Op de volgende data zijn cursussen babymassage:

-  Ma: 18 maart / ma: 25 maart / ma 1 april, ma: 8 april : 

Starttijd: 09.30 uur  Unplukked yoga Mill

Di: 16 april / di: 23 april / di: 7 mei / di: 14 mei . Starttijd: 09.30 uur bij Unplukked yoga Mill. Er zijn nog 2 plaatsen vrij.

Aanmelden of info?

Plezier met je baby

Op de volgende data zijn cursussen Plezier met je baby ofwel baby-yoga:

 

- Ma: 18 maart. / ma: 25 maart. 

  ma: 1 april / Ma: 8 april.:
Er zijn nog 2 plaatsen vrij. Starttijd: 12.30 uur  bij Unplukked yoga Mill

 

Lees er meer over

Workshop v. zwangeren

De aankomende workshop voor zwangeren 

(en partners/ moeder/ vriendin etc)

zal plaatsvinden op Vrijdag 26 April bij Unplukked Yoga: 19.00 uur tot 21.00uur

 

Meld je snel aan of lees verder! Super leuk! 

 

 

Lees er meer over

Ik ben Mariska van Duijnhoven-Keizers, woon in Mill en ben moeder van een dochter van 4 en een zoon van 1,5 jaar oud. Als ervaren kraamverzorgster, vind ik het meest bijzondere dat ik prille ouders de basis mag leren in het omgaan met hun kleine ukkepuk. Niet alleen rondom de verzorging, maar vooral het leren kijken en luisteren naar wat de ouders en hun baby nodig hebben.

 

Toen ik zelf met mijn dochtertje een individuele cursus babymassage volgde, vond ik het leuk om te doen. Even een moment intens contact met haar; even niet bezig zijn met wasjes draaien, kolven, voeden en beschuitjes smeren!

 

Volop kunnen genieten van je verloftijd

Toch heb ik zelf ervaren wat het betekent als je verloftijd voorbij vliegt en je het gevoel hebt dat je niet écht hebt genoten. Mijn dochtertje huilde enkele weken veel - en ondanks mijn ervaring als kraamverzorgster - was ik zoekende naar wat ze nodig had. Ik was nu mama en even geen kraamverzorgster. Ik weet nu als babymassage docente nog beter hoe belangrijk het is voor ouder en kind om gevoelens te kunnen verwerken. Ik nam alleen te weinig tijd om haar lekker te masseren; wat voor ontspanning had kunnen zorgen bij ons allebei!

Hoe kan ik hier anderen mee helpen?

Deze ervaring heeft me aan het denken gezet en er mede voor gezorgd dat ik zelf de opleiding babymassage docente ben gaan volgen. Ik wil ouders nog meer kunnen bieden in de meest bijzondere tijd van hun leven; namelijk na het krijgen van hun eigen kindje!

 

Ik ben heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd. Door mijn achtergrond in de kraamverzorging en mijn specialisatie in babymassage, zorgt de waardering van ouders voor enorm veel voldoening!


 

Een liefdevolle start door babymassage

Zo leer je elkaar beter begrijpen en voelen.

Mariska

Annelies en Siem

Wat een ontzettend fijne ervaring hebben we met Mariska. Siem en ik hebben een groepscursus gevolgd.

Een tweede kindje is zoveel makkelijker dacht ik, want je weet alles al; nou mooi niet! We hebben momenten met onze handen in het haar gezeten. Zo’n onrustig kindje dat we hadden. Hij had geen rust… geen ontspanning.

En nu; na 4 lessen heeft hij gewoon ruim 30 minuten stil; tevreden, blij en ontspannen liggen genieten van de massage. Dit hadden wij NOOIT durven dromen. Mariska zei het wel aan het begin van de lessen; maar ik dacht; dat gaat ons niet gebeuren; maar toch!

De babymassage is een fijn middel voor je baby om te ontspannen, maar zeker ook om lekker een momentje samen te hebben. Los daarvan leer je veel meer dan alleen babymassage vaardigheden.

 

Dit moet je ervaren! Ook als je al een kindje hebt.

Priscilla en Lot

Lot werd prematuur geboren met 33 weken.  Ik heb veel gemist na de geboorte van haar. De eerste maand heb ik niet voor haar kunnen zorgen zoals een mama dat zou willen. Toen we na een maand ontslagen werden uit het ziekenhuis, kregen we couveuse-nazorg van Mariska. Lot had extra zorg nodig en van Mariska leerden we hoe we haar het beste konden benaderen en aanraken. Veel geborgenheid geven was  nog belangrijker als bij een voldragen baby.

 

We boften dat Mariska een massage gaf. Samen hebben we haar gemasseerd en omdat ze hier helemaal rustig van werd, en ik had geleerd dat het de hechting tussen haar en mij kon versterken, heb ik besloten een cursus te volgen.

Het meest waardevol voor mij was het constant in contact zijn met Lot. De aanraking              en het focussen op haar. Mariska hield rekening met het feit  dat teveel oefeningen achter elkaar kon zorgen voor overprikkeling. We volgden ons eigen tempo. De massages zorgden voor momenten waarbij wel dichter naar elkaar konden komen. We genoten allebei. De niet voldoende ontwikkelde darmen van Lot zorgden voor darm en maagklachten. We hebben oefeningen geleerd die we konden toepassen en voor verlichting zorgden.

 

Nu bijna een jaar later krijg ik iedere keer een big smile van haar, als ik haar tijdens het bad-ritueel masseer!  Dat vind ik het nog het allermooist!

Renuka en Lynn

Mijn ervaring met babymassage is heel goed! Ik heb een zware bevalling gehad waardoor het niet lekker ging met mijn dochter en mij. Mede door de zware bevalling had ze het Kiss syndroom, wat weer tot gevolg had dat haar lichaampje niet ontspannen was en last had van obstipatie. Ik ben toen geïnformeerd over babymassage door mijn kraamhulp. Zelf zat ik ook nog met vragen en onzekerheden en het deed mij goed toen Mariska kwam.

 

Ik vond het spannend om meteen zelf mijn dochter de masseren. Mariska vroeg of ik het leuk en fijner vond als zij haar masseerde, zodat ik goed kon zien wat zij deed. Ik merkte dat Lynn langzaam minder gespannen was. Dit hebben we een aantal keren herhaald en mijn dochter ging echt vooruit! Zelf kon ik dan oefenen op mijn eigen ontspannen moment met haar.

 

Ik zag haar echt genieten tijdens het masseren en ik had eindelijk echt contact met mijn kind. Je zag haar steeds meer ontspannen worden, haar vuistjes waren steeds minder strak. Ook huilde ze veel minder, en meestal kon ik na de massages erop rekenen dat ze flink ging poepen als we haar buikje hadden gemasseerd. Het heeft mij en mijn meisje echt geholpen! We zijn sindsdien echt zo close, en ik pas het masseren nog steeds toe!

Mama en Cas

1,5 Jaar geleden is onze lieve zoon Cas geboren. En zoals ieder ander kregen wij ook een kraamverzorgster; Mariska Keizers stond voor onze deur.

 

Zij vertelde al snel dat ze de opleiding deed voor babymassage. Wij vonden dat erg interessant en Mariska was bereid om het ons ook te leren.

 

Ze had een mooie baby om op te oefenen en onze Cas vond het in één woord heerlijk!!! Nu, 1,5 jaar later vindt hij dat nog steeds.

 

Mariska; dank je wel!

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem hier contact op. Je krijgt zsm een antwoord terug.

Jij en je baby

Samen sterker?
 

Neem dan contact op in je zwangerschap of binnen enkele weken na de geboorte.

Download hier

de Jij en je baby

brochure!

Jij en je baby is gevestigd in Mill, Noord-Brabant en verzorgt cursussen op de sfeervolle locatie aan de Mergen 22, of bij jou thuis.

 

 

Mariska van Duijnhoven-Keizers

06 - 464 26 332

info [@] jijenjebaby.nl 

 

KVK nr: 67817718 

BTW nr: NL150044847.B.02
IBAN: NL63RABO 0337 791430

© 2019 Jij je baby by Visueel Profileren